Collectief (AFM)

De BVVB (Branchevereniging VvE Beheerders) biedt  VvE beheerders vanaf 2016 een collectieve bemiddelingsvergunning aan. Elke beheerder die zich aansluit bij BVVB Collectief kan met deze vergunning onafhankelijk bemiddelen in verzekeringen.

De AFM heeft VvE Beheerders tot 24 december 2015 de tijd gegeven om een bemiddelingsvergunning aan te vragen. Daarna mogen VvE Beheerders niet meer bemiddelen in verzekeringen.

De voorzitter van de BVVB zegt hierover: “De beheerders zijn in een lastig pakket gekomen nu de AFM de regels zo strikt gaat toepassen. Hierdoor ontstaat een onwerkbare situatie. De meeste VvE beheerders kunnen geen eigen vergunning aanvragen omdat de eisen en kosten veel te hoog liggen. Met dit collectief houden we de kosten laag en behoudt de VvE Beheerder een onafhankelijke bemiddeling voor haar verzekeringsportefeuille ten behoeve van haar klanten.”

Er hebben inmiddels meerdere commerciële partijen uit de verzekeringsmarkt een collectieve bemiddelingsvergunning aangeboden aan de beheerders. Deze aanbiedingen van tussenpersonen of verzekeringsmaatschappijen zijn echter verre van onafhankelijk en brengen de beheerders naar hun klanten toe in een lastige situatie.

Daarom biedt de BVVB (Branchevereniging VvE Beheerders) na overleg met de AFM een onafhankelijk collectief aan. De BVVB heeft hiervoor een aparte stichting in het leven geroepen: Stichting BVVB Collectief. De BVVB heeft zelf geen belang in deze stichting. De stichting zal kostenneutraal werken (zonder winstoogmerk).

Vergunning AFM
Via deze link vindt u een overzicht van VvE-beheerders die een vergunning financiële dienstverlening hebben aangevraagd. Het nummer van de vergunning is 12043832. Tevens treft u op deze pagina meer informatie aan over de vraag wanneer bemiddelt of adviseert een VvE-beheerder.

Waar moet een VvE beheerder aan voldoen om mee te doen?
-    De VvE Beheerder dient ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. 
-    De VvE Beheerder dient lid te zijn/worden van de BVVB , klik hier voor meer informatie

Wat zijn de kosten?
De jaarlijkse kosten voor aansluiting bij Stichting BVVB Collectief bedragen voor 2017 € 450,- per deelnemer.

Deze kosten zijn exclusief de kosten van het lidmaatschap van de BVVB. De tarieven vindt u hier.

Hoe meldt u zich aan?
U kunt zich aanmelden via deze pagina.

Wat gebeurt er daarna?
Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen zullen wij u via onze tussenpersoon Leefvrij Risk aanmelden bij de AFM als aangeslotene van dit collectief.

Wat als ik mij al heb aangemeld bij een commercieel collectief?
Heeft u zich al aangemeld bij een derde en wilt toch liever gebruik maken van het onafhankelijke BVVB collectief? Geen probleem! U kunt eenvoudig een bericht sturen naar de verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon, met de mededeling dat u gekozen heeft voor het collectief van de BVVB en dat u zich hierbij afmeldt.

Contactgegevens:
E-mail: collectief@bvvb.nl.
KvK: 64805298
Vergunningnummer AFM: 12043832
Aansluitnummer Kifid: 300.016421

Realisatie: verenigingenweb